Przykładowe oferty

Menu kuchni Polskiej oparte o najlepsze tradycje kulinarne – menu rekonstrukcyjne

 

Amousgel – powitalna przekąska
Carpaccio z polędwicy z daniela marynowane gruszkowym vinaigrette pod płatkami polskiego sezonowanego sera owczego

Zupa
Zupa z ryb jeziorowych i borowików aromatyzowana koprem i śmietanką

Przekąska
Perlica konfitowana z musem z daktyli i sałatką z wędzonej gruszki, na gorącym chlebie miodowo wytrawnym

Sorbet na bazie miodu, okowity i mięty z cynamonem na piernikowej ziemi

Danie główne
Comber z sarny, lekko opiekany, marynowany jagodami jałowca i antonówkami, na puree z kaszy perłowej i dyni, z cygarami szpinakowymi i grasicą na delikatnym klarownym sosie z wina aroniowego

Deser
Wieża z płatków bezy i konfitury z renklody cynamonowo – jałowcowej przekładana musem z sernika osnuta sosem z czekolady i suszonych czereśni

 

LUNCH BUFET

Przekąski i sałatki 150g /os.

  • Płatki Mozzarelli i grillowanej cukinii na musie z bakłażana, ubrane sosem z pieczonych pomidorów i bazyliowym Pesto
  • Plastry indyka souse-vide na puree z moreli i estragonu, ubrane orzechami w miodzie i karmelizowaną cykorią 
  • Pasztet z kaczki i indyka na sosie z żurawiny i chrzanu z marynowanymi patisonami i karmelizowaną gruszką
  • Sałatka z kaszy pęczak z wędzoną makrelą, jabłkami i pieczonymi burakami, skropiona olejem Św. Wawrzyńca
  • Pieczone w czosnku i ziołach warzywa korzenne, ubrane płatkami wędzonego sera, chipsami z kiełbasy jałowcowej i rucolą
  • Liście sałat i szpinaku z grillowanym boczniakiem, jajkami przepiórczymi, kalarepą pieczoną i płatkami sera Lazur, skropione jogurtowo-czosnkowy sosem 

Wybór pieczywa z masłem

Zupa 180ml / os.

  • Krem z dyni i gruszek muśnięty kwaśną śmietaną aromatyzowaną bazylią

Bufet gorący 150g mięso, ryby / os., 80g makaronu / os., 200g dodatków / os.

  • Rolada wieprzowa faszerowana mieszanką serów z nutką szałwii na sosie calvados z kawałkami jabłka
  • Dorsz oprószony palonymi orzechami na kremowym sosie grzybowym z serem feta
  • Farfalle w sosie z pieczonych pomidorów z pieczoną cukinią i listkami szpinaku
  • Mix 3-ech kasz aromatyzowanych duszoną w maśle cebulką i natką pietruszki
  • Bukiet zielonych sezonowych warzyw na maśle, oprószonych parmezanem
  • Ziemniaki zapiekane w czosnku i ziołach

Desery 80g/os.

  • Ciasto drożdżowe z owocami
  • Keks
  • Ciasto piaskowe
  • Piernik

 

DINNER BUFFET

Przekąski i sałatki 270 g / os.

  • Ceviche z halibuta parowanego na maśle i marynowanego sokiem z pomarańczy i avocado
  • Polędwica z indyka wędzona w Moonsferze BBQ na sosie z moreli i świeżym ogórku
  • Wędzony pstrąg na chrzanowym musie z pasternaku ubrany wiśniową konfiturą
  • Pomidory z mozzarellą, grillowaną cukinia i pomarańczą pod dresingiem szafranowym
  • Tarta z kozim serem, karmelizowaną cebulą i listkami rukoli pod tymiankowym vinaigrette
  • Wędzony łosoś marynowana mango i zielonym pieprzem na musie z karmelizowaną imbirem marchewką
  • Pieczony pasztet z mięsa szarpanego (indyk, perlica i szponder) z bakaliami i miodem pitnym ubrany musem z malinówki
  • Piramidki z pumpernikla przekładane musem z szynki sezonowanej i papryki pieczonej ubrane pyłem z karmelizowanych daktyli
  • Orientalna z kurczakiem sezamowym, ryżem basmati i warzywami świeżymi pod dresingiem z imbiru i soi
  • Skandynawska z opalanych krewetek cocktailowych na ogórku i rukoli pod oliwą cytrynową.
  • Z serem pleśniowym, szynką podsuszaną i suszonymi pomidorami pod dresingiem pachnącym truskawką

 Pieczywo i twarożek smakowy

Dania gorące i zupa (mięsa i ryby 250g, dodatki 300, zupa 200 g)

  • Zupa krem z dyni i batatów aromatyzowana gałką muszkatołową i cynamonem pod prażonymi pestkami dyni i mini skwarkami z bekonu
  • Mini zrazy z indyka faszerowane bakaliami korzennymi pod sosem z duszonych gruszek i wina

Dodatek: puree ziemniaczane z borowikami i chrzanem szprycowane

  • Ciepły pasztet z dorsza i soli faszerowany małżami podany na sosie cytrynowo wytrawnym
  • Płatki suma i łososia opiekane w maśle pieprzowym z redukowanym sokiem z pomarańczy podane z sosem winno porowym

Dodatek: ciepła sałatka z kaszy i korzeniowych warzyw

  • Pieczony gulasz z dzika, kapusty kiszonej  i marchewki

Dodatek: kluseczki spatzle zasmażane

  • Peperonata z papryki, bakłażana i cukinii zaciągnięta ziołami i pomidorami

Desery 90 g /os

  • Mus kokosowy z pomarańczą na chrupiącym spodzie
  • Lasagne piernikowo czekoladowa z mandarynką oprószona płatkami soli morskiej
  • Panna cotta waniliowa z sosem truskawkowym i opalanymi płatkami kokosa
  • Szarlotka przekładana kremem śmietankowym z duszonymi suszonymi śliwkami
  • Zapiekany sernik pełen rodzynek ubrany lukrem z pieczonych skórek pomarańczy
  • Ogromna patera świeżych owoców sezonowych min.: jabłka, mandarynki, ananas, melon, banan, winogrona.

 

MENU FINGER FOOD

Przekąski zimne podane w małych naczyniach ze sztućcem

  • Łosoś marynowany koprem, solą i winem z siekanym ogórkiem i dresingiem miodowo winnym
  • Lekko opalana tortilla z kurczakiem curry na sosie kolendrowym
  • Karmelizowana gruszka na wasabi mascarpone z plastrem szynki parmeńskiej i listkami rucoli
  • Klasyczny tatar z wołowiny na tostach z chleba razowego z anchovies
  • Mini racuszki owsiane z płatkami pleśniowego sera i musem z moreli na pitnym miodzie
  • Lekko pikantne Gazpacho z tatarem z opalanych czosnkowych krewetek
  • Tarta z kozim serem i karmelizowaną w winie czerwoną cebulą
  • Wędzona makrela na toście chrzanowym pod dresingiem z malin i pieprzu

Sałatki podane w kieliszkach ze sztućcem

  • Roszponka, kozi twarożek, daktyle, pestki granatu i płatki salami pod dresingiem z oliwy i balsamico
  • Jarzynowa z pieczonych warzyw korzeniowych, antonówki, maślaków marynowanych i wędzonej golonki pod dresingiem z lubczyku i świeżego kopru
  • Liście szpinaku z kurkami, pieczonymi warzywami i serem wędzonym pod dresingiem z truskawek i tymianku

Zupy podane w małych filiżankach

  • Krem z pomidorów i pomarańczy ubrany bazyliowym pesto

Dania gorące podane w małych filiżankach ze sztućcem

  • Eskalopki z halibuta cytrynowego na puree dyniowym i sosie estragonowym pod pyłem  z pieczonego bekonu
  • Polędwiczka wieprzowa souse-vide w pieprzu na puree chrzanowym
  • Podwędzana polędwica z dorsza na ciepłej sałatce z pieczonej cukinii, karczochów i czerwonej cebuli pod sosem z bazyliowym
  • Duet pieczonego rostbeffu i pasternaku w kremowym sosie z anchovies

Desery podane w małych naczyniach ze sztućcem

  • Mini szaszłyki ze świeżych owoców z wyborem dresingów
  • Panna cotta z żurawiną na lemonkowo – miętowym syropie
  • Pieczone w cieście jabłko cynamonowo orzechowe z lukrem goździkowym
  • Mus z białej czekolady z suszonymi figami i drobinkami soli
  • Mini ptysie z kremem waniliowym i suszoną śliwką z lukrem makowo – malinowym

 

Restauracja Catering Szkolenia Kontakt Mapa serwisu
Projekt i wykonanie: Aszcom 2015