Aktualności

8 listopad 2019

Gęsina w listopadzie tylko z Moonsferą.

 

Zapraszamy do zakupu przygotowanej przez nas oferty.


Pieczona złocista gąska owsiana – 40 pln za kilogram sztuka o wadze średnio 3 kg.
Pasztet z gąski i wątróbki gęsiej z rodzynkami, marynowany brandy – 70 pln za kilogram. Ten pasztet ma strukturę francuskiego z siekanym mięsem i wątróbką oraz rodzynkami. Nasi Goście często traktują go jak farsz co jest absolutnie naturalne. Pasztet doprawiliśmy min. świeżą szałwią i rozmarynem.

Dodatki jakie chcemy zaproponować:
Sos z zielonego pieprzu i czerwonego wina – 25 pln za 300 ml.
Sos z kurek i na winiaku i szalotkach  - 30 pln za 300 ml.
Pieczona na maśle szara reneta z czosnkiem i majerankiem – 8 pln porcja.
Pieczone i karmelizowane buraki w miodzie z octem balsamicznym – 8 pln porcja.
Kluski szare z okrasą z gęsich skórek i cebulki – 35 pln za kilogram.

Najlepsza na zimno: Szlachetna i niezwykle smaczna przekąska.
Pierś gąski na mostku marynowana wiśniówką i wędzona drewnem  wiśni w Moonsferze. Leżakowana w sianie z ziołami – 55 pln za kilogram. Waga ok 700 g 2 piersi na kostce.

Do każdej porcji dodajemy słoik pysznego chrzanu z borówkami lub żurawiną, oczywiście własnej produkcji.

 

Dania przygotowujemy na Państwa zamówienie dlatego prosimy o zamawiania wybranych pozycji do godziny 16:00 dnia poprzedniego. Do odbioru będą gotowe zawsze od godz 12:00 następnego dnia. 

Zamówienia o wartości powyżej 300 pln dostarczamy gratis w promieniu do 10 km od restauracji Moonsfera.



Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask