Aktualności

20 stycznia 2020

14 lutego WALENTYNKI
zaproś ukochaną osobę na wyjątkową ucztę kulinarną


Menu Walentynkowe


Welcome drink – wino musujące z kawiorem z malin
(również w wersji bezalkoholowej)


Przystawka
Tatar z marynowanego łososia / piklowany ogórek / kiszona cytryna / majonez wasabi
lub
Mus z koziego sera / karmelizowany ananas / prażona kolendra / birosza / czarnuszka


Zupa
Krem z pieczonego buraka i malin / pianka bazyliowa
lub
Ramen  /wołowina  / krewetka / makaron warzywny / kolendra / imbir


W chwili oczekiwania
Sorbet limonkowo-miętowy / smażona mięta / prosecco
(również w wersji bezalkoholowej)


Danie główne
Pierś z kaczki Barbarie / kasztanowe risotto / cynamon / karmelizowane jabłka w burakach / sos z suszonej moreli i brandy
lub
Czarny makaron / krewetki / mule / pomidor cherry / kapary / wino / masło / czosnek / chili


Deser
Mus  waniliowy / malina / ciemna czekolada / biszkopt

Cena menu 130,00 PLN / os.

 

Rosemound Estate Gewurztraminer/Risling – Australia   - 70 PLN but. / 18 PLN kieliszek
Oropasso Garganega/Chardonnay – Italy  – 100 PLN butelka / 22 PLN kieliszek
Rosemound Estate - Shiraz – 70 PLN butelka / 18 PLN kieliszek
Neropasso Corvina/Corvinone - Italy – 100 PLN butelka / 22 PLN kieliszek
Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Extra Dry – 100 PLN butelka / 22 PLN kieliszek

 

     



Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask