Aktualności

7 lipiec 2020

KURKI
CHANTERELLE



Sezon na kurki właśnie się rozpoczął.
Najbliższe kilka tygodni to pyszne odsłony dań z kurkami w roli głównej.
Chanterelle season just start.

Next a few weeks we travel around incredible home recipes using Chanterelles.


Tatar z młodego pieczonego buraka / gruszka / brioszka / wędzony ser / czarnuszka
Young baked beetroot tartare / pear / brioche bread / smoked cheese / black seed
~ 26,00 PLN ~

 

Zupa kurkowa / boczek / śmietana / koperek / lubczyk
Chanterelle soup / bacon / cream / dill / lovage
~ 18,00 PLN ~

 

Pierogi z majerankową kaszanką / kurki / bób / szalotka / koper
Dumplings with marjoram blood sausage / chanterelles / broad bean / shallot / dill
~ 32,00 PLN ~

 

Stek wieprzowy z kością / kurki / krokiet / ser / młoda kapusta / koperek / szałwia
Pork loin steak with bone /chanterelle / croquette / cheese / young cabbage / dill / sage

~ 54,00 PLN ~

 


Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask