Aktualności

31 lipiec 2023

SZPARAGI
CHANTERELLE


Sezon na kurki właśnie się rozpoczął. Najbliższe kilka tygodni to pyszne odsłony dań z kurkami w roli głównej.
Chanterelle season just start. Next a few weeks we travel around incredible home recipes using Chanterelles.


Przystawka / Appetizer

Kurki smażone / bób / szpinak / suszone pomidory cherry / ciasto francuskie / pesto z czosnku niedźwiedziego / jajko poche / sos bearnaise

Fried chanterelles / broad beans / spinach / dried cherry tomatoes / puff pastry / wild garlic pesto /poached egg / bearnaise sauce
~ 46 zł ~

Zupa / Soup

Krem kurkowy / sorbet maślankowo tymiankowy / puder z grzybów / zielona oliwa

Chanterelle cream / buttermilk thyme sorbet / mushroom powder / green olive oil
~ 24 zł ~

Pasta / Pasta

Makaron Lasagne / kurki / chorizo / fasolka szparagowa / koperek / emulsja winno maślana / ser pleśniowy

Lasagne pasta / chanterelles / chorizo / green beans / dill / Wine butter emulsion / blue cheese
~ 49 zł ~

Danie główne / Main Dish
Grillowany Tomahawk wieprzowy / rosti z cukinii i warzyw / smażony kwiat cukinii / sos kurkowy / pancetta / brandy
Grilled pork Tomahawk / rosti with zucchini and vegetables / fried zucchini flower / chanterelle sauce / pancetta / brandy
~ 72 zł ~

Deser / Dessert

Tarta czekoladowa / lody pistacjowe / gorący sos morelowy

Chocolate tart / pistachio ice cream / hot apricot sauce
~ 26 zł ~


Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask