Aktualności

20 styczeń 2022

Zimowe menu w Moonsferze
Winter menu at Moonsfera



Przystawka / Appetizer
Łosoś marynowany / kimchi sałata rzymska / majo wasabi /
kwaśny ogórek / chips ryżowy / sezam
Marinated salmon / kimchi romaine lettuce / mayo wasabi sauce /
 sour cucumber / rice chips / sesame
~ 32,00 PLN ~

 

Zupa / Soup
Krem z pieczonego ziemniaka / kiszony ogórek / wędzony karp /
chrzan / pikantna wiśnia / zielony pieprz
Baked potato creamy soup / pickled cucumber / smoked carp /
horseradish / hot cherry / green pepper
~ 19,00 PLN ~

 

Makaron / Pasta
Domowe rotondi z giczą cielęcą / szałwia / suszony pomidor / ser Bursztyn / rukola
Homemade rotondi with veal shank / sage / sun dried tomato /
aged “Bursztyn” cheese / arugula
~ 39,00 PLN ~

 

Danie główne / Main course
Wolno pieczona pierś z gęsi / gołąbek z kaszą i warzywami /
smażone winogrona / sos katarzynka
Slow roasted goose breast / stuffed cabbage with groats and vegetables /
fried grapes / “Katarzynka” sauce
~ 57,00 PLN ~

 

Deser / Dessert
Mus z chałwy / czekolada / suszona śliwka / kruszonka sezamowa / likier
Halva mousse / chocolate / dried plums / sesame crumble / liqueur

~ 22,00 PLN ~


Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask