Aktualności

8 listopad 2021

Sezon na dynię i buraki
Pumpkin and red beetroots season



Przystawka / Appetizer
Tatar z buraka / panko / topinambur / dynia / czosnek niedźwiedzi /
brukselka / musztarda francuska
Beetroot tartare / panko / Jerusalem artichoke / pumpkin / wild garlic/
Brussels sprouts / French mustard
~ 34,00 PLN ~

 

Zupa / Soup
Krem z dyni / imbir / kokos / wanilia / sorbet pomarańczowy

Pumpkin cream / ginger / coconut / vanilla / orange sorbet
~ 19,00 PLN ~

 

Makaron / Pasta
Gnocchi burakowe / dynia / berberys / szalotka / ser dojrzewający
Gnocchi beetroot / pumpkin / barberry / shallot / ripening cheese
~ 37,00 PLN ~

 

Danie główne / Main course
Policzki wołowe / dyniowa kluska śląska / karmelizowane warzywa / grzyby / sos sojowy
Beef cheeks / homemade pumpkin dumpling / caramelized vegetables / mushrooms / soy sauce
~ 62,00 PLN ~

 

Deser / Dessert
Mus z dyni / śliwka węgierka / czekolada pomarańczowa / śliwowica
Pumpkin mousse / plum / orange chocolate / plum liqueur

~ 22,00 PLN ~


Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask