Aktualności

16 stycznia 2020

MENU KARNAWAŁOWE / CARNIVAL MENU



Przystawki / Starters
Tatar z wołowiny / jajko przepiórcze / kapary / pikle
Beef tartare/quail egg / capers / pickles
28,00 PLN

 

Matias holenderski / musztarda francuska / palony ziemniak /
koperek / kwaśna śmietana
Dutch Matjes herring / French mustard / burned potato / dill / sour cream
26,00 PLN

 

Polecamy zimną ziemniaczaną wódkę Stumbras 40 ml – 7,00 PLN
We recommend chilled potato vodka Stumbras 40 ml – 7,00 PLN

 

Zupa / Soup
Zupa koperkowa / łosoś / soliród / mascarpone
Dill soup / salmon / samphire / mascarpone
19,00 PLN

 

Pierogi / Dumplings
Pierogi z gęsią / morela / rydz / szpinak
Goose dumplings / apricot / red pine mushroom / spinach
29,00 PLN

 

Danie główne / Main dish
Antrykot wołowy sezonowany / bubble squeak / pikowana dynia /
palona skorzonera / sos pieprzowy z suszoną śliwką Sechlońską
Seasoned beef entrecote  / bubble squeak / pickled pumpkin /
black salsify / pepper sauce with dried Sechlon plum
85,00 PLN

 

Deser / Dessert
Tiramisu / berry sensation Dilmah i maliny / advocat słony karmel
Tiramisu / berry sensation Dilmah and raspberry / salty caramel egg liquor

19,00 PLN



Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata.  Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.


Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński



Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl

 

Projekt i wykonanie Multitask