Aktualności
31 lipiec 2023
SZPARAGI
CHANTERELLE
Sezon na kurki właśnie się rozpoczął.
Najbliższe kilka tygodni to pyszne odsłony dań z kurkami w roli głównej.
Chanterelle season just start.
Next a few weeks we travel around incredible home recipes using Chanterelles.
Przystawka / Appetizer
Kurki smażone / bób / szpinak / suszone pomidory cherry / ciasto francuskie / pesto z czosnku niedźwiedziego / jajko poche / sos bearnaise
Fried chanterelles / broad beans / spinach / dried cherry tomatoes / puff pastry / wild garlic pesto /poached egg / bearnaise sauce~ 46 zł ~
Zupa / Soup
Krem kurkowy / sorbet maślankowo tymiankowy / puder z grzybów / zielona oliwa
Chanterelle cream / buttermilk thyme sorbet / mushroom powder / green olive oil~ 24 zł ~
Pasta / Pasta
Makaron Lasagne / kurki / chorizo / fasolka szparagowa / koperek / emulsja winno maślana / ser pleśniowy
Lasagne pasta / chanterelles / chorizo / green beans / dill / Wine butter emulsion / blue cheese~ 49 zł ~
Danie główne / Main Dish
Grillowany Tomahawk wieprzowy / rosti z cukinii i warzyw / smażony kwiat cukinii / sos kurkowy / pancetta / brandy
Grilled pork Tomahawk / rosti with zucchini and vegetables / fried zucchini flower / chanterelle sauce / pancetta / brandy
~ 72 zł ~
Deser / Dessert
Tarta czekoladowa / lody pistacjowe / gorący sos morelowy
Chocolate tart / pistachio ice cream / hot apricot sauce~ 26 zł ~
Zapraszamy do skorzystania na naszych ofert szkoleń kulinarnych i pokazów dla firm. Nasz Szef Jarek Uściński jest trenerem najbardziej utytułowanej drużyny Grill i BBQ w Polsce, Prowadzi Narodową Reprezentację Kucharzy na Olimpiadę i puchar Świata. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Dzięki wiedzy jaką przekazuje załodze możemy przygotować imprezy dla najbardziej wymagających Gości.
Serdecznie zapraszamy
Zespół Moonsfera i Jarek Uściński
Rezerwacja:
tel: (22) 560 37 33
ask@moonsfera.pl